Les Parelles i les seves obres

Albert Galvany i Michele Lepape
Alexa Ballbé i Pau Farell
Antonia Vila i Mariona Casas
Bourkha i Joan Farré
Cano i E. Alabau
Carme Sepúlveda i Cristina Masramon
Hans González i Israel Guerrero
Irene Salvans i Marta Castalar
Joan, Joan Munmany Cruells i Isa Basset
Jordi B. i Carla S.T.
Jordi Pagès i Toni Vila
Jordi Serra i Joan Peirón
José Luis G. i Teresa Agulló
Jose M.H. i Quim
Josep Manel Sánchez i Jordi Arboix
Josep Puigferrat i Marina Berdalet
Luis Machuca i Jose Antonio Medeil
Lurdes i Assumpta Montaner
Manel Riera i David Serra
Manel Roo i Jokin Labaien
Manuela de Diego i Eva Casals
Marc Marzo i Ester Peris
Mª Carmen i Albert Bonvehi
Meritxell Vazquez i Alícia Casadesús
Miguel Hernández i Naomi Valero
Miquel Àngel Alcoba, The Catman i Biel Barnils Carrera
M. Roser F. i Ferranda Porredón
Noelia González i Sara Muñoz
Olga Anton i Jordi Devesa
Paco Lozano i Josep Hinojosa
Raquel Beltran i Josepa Solà
Roser Gamissans i Sandra Quilez
Sergi I.P. i Luca Prats Basset
Sheila i Raul Salvatierra
Sònia S., Bernadet Fontseré i Pujol i Elisenda Queralt Monsó
Toni Flores i Lluís Vergés
Usuari_24 i Gerard B.R.

Fotografies procés d’obres Osona: Sergi i Albert Alemany
Disseny portada: Jaume i Sara Alonso
Dansa: Toni Flores i Cristina Piferrer

Vídeos proces d'obresLa Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO) i el Consell Territorial d'Unnim a Manlleu tenen el goig de presentar-vos el projecte "Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental 2011-2012": Una iniciativa pionera en salut mental que vol propiciar la comunicació i desestigmatitzar la malaltia mental a través de l'art.

El projecte, ja plenament consolidat, consisteix en una exposició itinerant d'obres artístiques que són fruit del treball a "quatre mans" entre artistes amateurs -usuaris dels serveis de la FCMPPO- i artistes professionals.

Els darrers anys hem intensificat la vessant de sensibilització a la població sobre la salut mental potenciant visites guiades al voltant de les diferents exposicions. En la present edició hem anat encara més enllà convidant a d'altres centres de salut mental del territori català a participar en el projecte. Per aquest motiu, la present edició compta amb moltes més obres que en les anteriors. A les vint-i-sis realitzades per parelles artístiques d'Osona -s'hi inclou el procés fotogràfic i el disseny del catàleg- se n'hi sumen tretze elaborades per parelles artístiques impulsades des del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Granollers i des de l'Associació El Far de la Garriga.

Aquesta suma és molt important perquè sumar i compartir (creativitat, punts de vista, il·lusions, experiències...) és des dels inicis la base del projecte.

Parelles Artístiques s'adiu plenament amb els valors i l'acció social de la Caixa d'Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, "Unnim Caixa", que a través del seu Consell Territorial a Manlleu vol mantenir-se propera al teixit associatiu d'Osona, fent costat a projectes i a iniciatives d'interès per a la comunitat que sorgeixin en aquest territori.

Les obres que podeu contemplar en aquest catàleg s'han elaborat al llarg de l'any 2011 i s'exposaran en diferents sales d'art de Catalunya fins l'estiu de 2012, moment en què se subhastaran en tres actes, un a Osona i dos més al Vallès Oriental. Els beneficis que es recaptin serviran, com cada any, per donar continuïtat a la iniciativa.

Un any més, volem agrair als i a les artistes, entitats, sales d'art, administracions, mitjans de comunicació i persones a títol individual la seva desinteressada col·laboració en el projecte. També volem donar les gràcies al públic que visita les exposicions, que participa en la subhasta i, en definitiva, a totes aquelles persones que, d'una forma o altra, ajuden a difondre aquest projecte.

Moltes gràcies a tothom,

Joan Roca
President de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona


Joan Contijoch Pratdesaba
Vicepresident 2on d'UnnimCaixa
President del Consell Territorial de Manlleu

©2011 Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, C. Sant Miquel Xic, 1 - 08500 Vic - www.cmppo.cat | Avís Legal | Contactar |