Presentació   |   Procés creatiu   |   Calendari d'exposicions 2008/2009   |   Contacte
 
  Els artistes i la seva obra
 
A.Z. i Lola Hosta
Antoni Casals i Gerard Bosch
Bourkha i Joan Vall
Francesc Díaz i Laura Generó
Jordi B. i Montse Dalmau
Jordi, Tània, Jordi Arévalo i Helena Escobar
José Luis G. i Pep Hinojosa
Josep Dalmau i David Muñoz
Laura i Gori Sastre
Lurdes i Montsita Rierola
M.R.F. i Carles Martín
Mª Àngels i Jordi Vall
Manel Riera i Oriol Rufí
Maria Molina i Agnès Capell
Miguel Ángel Alcoba Laranjinha i Fidel Bofill
Neus i Isa Basset
Noemí García Vila i Gemma Montilla
O.J. i Guillem Pla
Paco Lozano i Joan Sepúlveda
Roser i Núria Vall
Sara Alonso i Gerard Sentias
Sara Alonso i Ton Granero
> Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic i Fundació Caixa Manlleu
> Enric Arqués
> Isa Basset
 

A la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) i la Fundació Caixa de Manlleu, ens plau presentar-vos, un any més, el catàleg artístic de l’exposició Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental 2008-09.

Aquest projecte s’engloba dins el programa del Servei de Rehabilitació Comunitària i Club Social, de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, que treballa amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat sobre la salut mental, desestigmatitzar-la i així afavorir la inserció d’aquestes persones en una comunitat més integradora. Parelles Artístiques encaixa perfectament amb la sensibilitat i directrius de l’Obra Social de Caixa Manlleu que dóna suport i participa en projectes i activitats que siguin un bé per a la societat i alhora portin implícits uns valors ètics i solidaris.

El projecte consisteix en la creació i la posterior exposició d'un conjunt d'obres artístiques. S'inaugura a la Sala d’Art Caixa Manlleu de Vic i després itinera per diferents espais. Les obres treballades en diferents tècniques artístiques, han estat elaborades, cadascuna d’elles per dues persones, un artista professional i un artista amateur, aquest últim és una persona usuària dels serveis de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic. L’objectiu del procés de creació de les obres és facilitar l’expressió i la creativitat de les persones que hi participen. És per aquest motiu que la importància del projecte, no recau en el producte final, sinó en el procés creatiu que ha viscut cada parella artística: el diàleg, l’intercanvi d’experiències, emocions i impressions, el vincle que s’ha format, ... Al final de la itinerància, les obres són subhastades, els beneficis de la qual s’utilitzen per donar continuïtat al projecte.

El projecte Parelles Artístiques, va néixer el 2006, gràcies a la col.laboració desinteressada d’artistes professionals, amateurs, entitats públiques, privades, mitjans de comunicació i la societat en general. Durant aquests anys, aquesta col.laboració s’ha mantingut i fins i tot, podem dir que ha anat creixent. Un cop més, el projecte d’enguany no hagués estat possible sense aquestes col.laboracions. Per aquest motiu, les dues fundacions volem agrair a totes aquestes persones i entitats, i animar-les a seguir participant en alguna etapa del projecte: creant les obres, facilitant espais d’exposició, assistint de públic en les mateixes, participant en la subhasta i, especialment, divulgant el projecte.

Moltes gràcies a tothom.

Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona
Fundació Caixa Manlleu