"És un aprenentatge mutu, dos punts de vista diferents"

ARTISTES

El Coyote i Núria Nofrarías Espadamala
Joan Munmany, Ventura Cano i Isa Basset
Jordi i Bernadet Fontserè Pujol
Jordi Bardolet i Marina Berdalet
José Luís G. i Joan Vall
Lurdes i Assumpta Montaner
Manel Riera i Carles Vergés
Mª Àngels Terradellas i Pilarín Bayés
Miguel Ángel Alcoba Laranjinha i Josepa Solà
Moustaphà i Jacint Torrents
M.R., Ferranda i Biel Barnils
Neus Font, Carme Sepúlveda i Elsa Almao
Noemí Garcia Vila i Luca Prats
Paco Lozano i Joan Sepúlveda Torreblanca
Roser G. i Joan Farré
Sergi I. i Carla Serrat Tarré
Toni Casals i Elena Escobar Forcada
Toni Flores i Esther Polo
Ventura Cano i Pep Hinojosa
........................................
Fotografies procés obres
Esteve Ybáñez i Quim
Disseny:
Sara i Ton Granero
........................................

 

La persona amb problemes de salut mental o addiccions sovint ha d’afrontar una doble dificultat per recuperar-se: la pròpia malaltia i els prejudicis i discriminacions que rep per patir-la. És l’estigma social, una càrrega de patiment que incrementa els problemes del trastorn i que constitueix un dels principals obstacles per l’èxit del tractament i la recuperació.

Precisament, per reduir aquest estigma i reeducar la societat al voltant de la salut mental, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO), amb el suport d’Unnim Obra Social, organitza des de fa cinc anys el projecte Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental.

Es tracta d’una exposició itinerant d’obres artístiques que s’han creat cada una d’elles “a quatre mans”  -entre un artista amateur, usuari dels serveis de salut mental i un artista professional- i que culmina amb la subhasta de les obres en una festa de clausura.

L'objectiu de la iniciativa és fer conèixer a la societat una visió més positiva de les persones amb problemes de salut mental. De cara als participants, la finalitat és afavorir les relacions interpersonals i potenciar el seu interès per les activitats artístiques i les experiències creatives en general.

Prop de 50 artistes amateurs i 60 artistes professionals han participat en aquesta iniciativa pionera a Catalunya des de la primera edició. Hem recorregut per ciutats com Barcelona, Granollers, Girona, Sabadell, Ripoll....i per municipis d’Osona i rodalies. I sempre hem rebut una molt bona acollida.

Llegir més >

©2010 Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, C. Sant Miquel Xic, 1 - 08500 Vic - www.cmppo.cat | Avís Legal | Contactar |