"És un aprenentatge mutu, dos punts de vista diferents"

ARTISTES

El Coyote i Núria Nofrarías Espadamala
Joan Munmany, Ventura Cano i Isa Basset
Jordi i Bernadet Fontserè Pujol
Jordi Bardolet i Marina Berdalet
José Luís G. i Joan Vall
Lurdes i Assumpta Montaner
Manel Riera i Carles Vergés
Mª Àngels Terradellas i Pilarín Bayés
Miguel Ángel Alcoba Laranjinha i Josepa Solà
Moustaphà i Jacint Torrents
M.R., Ferranda i Biel Barnils
Neus Font, Carme Sepúlveda i Elsa Almao
Noemí Garcia Vila i Luca Prats
Paco Lozano i Joan Sepúlveda Torreblanca
Roser G. i Joan Farré
Sergi I. i Carla Serrat Tarré
Toni Casals i Elena Escobar Forcada
Toni Flores i Esther Polo
Ventura Cano i Pep Hinojosa
........................................
Fotografies procés obres
Esteve Ybáñez i Quim
Disseny:
Sara i Ton Granero
........................................

 

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) i el Consell Territorial d’Unnim a Manlleu tenen el goig de presentar-vos el catàleg artístic del projecte “Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental 2010-2011”. Una iniciativa pionera en salut mental i plenament consolidada, que arriba a la cinquena edició amb l’objectiu d’arribar a nous espais i nous públics. La present edició compta amb vint obres elaborades “a quatre mans” entre un artista professional i un artista amateur, aquest darrer, usuari dels serveis de la xarxa de salut mental.

El procés de rehabilitació de les persones amb problemes de salut mental està estretament relacionat amb els processos d’inclusió social i amb la capacitat de gaudir d’un rol social en el medi comunitari, fet que volem potenciar des d’aquest projecte. D’altres objectius que pretenem amb aquesta iniciativa són sensibilitzar la societat sobre la salut mental i contribuir a reduir l’estigma dels trastorns mentals, tot plegat des d’una vessant cultural, lúdica i educativa.

Aquesta activitat integradora i rehabilitadora s’adiu plenament amb els valors i l’acció social de la nova Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, Unnim, que a través del seu Consell Territorial a Manlleu vol mantenir-se propera al teixit associatiu d’Osona, fent costat a projectes i a iniciatives d’interès per a la comunitat que sorgeixin en aquest territori.

Les obres que podreu contemplar en aquest catàleg s’han elaborat al llarg de l’any 2010 i s’exposaran en diferents sales d’art del territori català fins el moment de la subhasta, que es celebrarà l’estiu de 2011 a Vic. Els beneficis que es recaptin serviran per donar continuïtat a la iniciativa.

Un any més, volem agrair als i a les artistes, entitats, sales d’art, administracions, mitjans de comunicació i persones a títol individual la seva desinteressada col·laboració en el projecte. També volem donar les gràcies al públic que visita les exposicions, que compra obres a la subhasta i, en definitiva, a totes aquelles persones que, d’una forma o altra, ajuden a difondre aquest projecte.

Moltes gràcies a tothom,
Miquel Arisa i Coma
President de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

Joan Contijoch i Pratdesaba
Vicepresident d’Unnim, President del Consell Territorial de Manlleu

©2010 Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, C. Sant Miquel Xic, 1 - 08500 Vic - www.cmppo.cat | Avís Legal | Contactar |