Fundació Centre Mèdic
Psicopedagògic d'0sona
Judit Martínez
Psicòloga i Art terapeuta
Fundació CMPPO
 
 
  Els artistes i la seva obra
 
A.Z. i Mia Colom
D.P.M. i Pama Torrents
E.M.A. i Carles Vergés
Empar Sáez
Francesc Díaz i Jordi Lafon
Joan Munmany i Gràcia Ferrer
Jordi Cervilla i Jordi Arévalo
Jordi B. i Laia Solé
José Luís i Gerard Torrents
Kim Moreno i Pere Teixidor
Lurdes i Montsita Rierola
Manel Riera i Toni Garcia
M.R. i Isa Basset
Moustapha i Pep Hinojosa
Noemí Garcia i Pep Madrenes
Oskar M.F. i Xevi Domínguez
Paco i José Prats
Plàcid i Carles Martín
Raquel i Ton Granero
Roser i Lluís Capdevila
Sara i Esteve Solà (Tiua)
 

Des de fa cinc anys el Museu de l'Art de la Pell de Vic i el Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, treballem junts per organitzar una exposició de les obres realitzades durant l'any al nostre taller.

Va ser arrel d'aquesta unió que va sorgir l'idea de les Parelles Artístiques. Ens va agradar molt perquè els nostres usuaris podien treballar i compartir estones amb altres artistes com ells, en un altre entorn, fora del centre i intentant que hi hagués un diàleg a nivell personal i artístic, intercanviant coneixements i vivències, podent deixar anar la imaginació i expresant sentiments i emocions.

El més important no és mai el resultat final de l'obra, sinó el seu procés. Així doncs s'ha d'observar amb el cor.

Després de dos anys de tenir el privilegi d'estar a prop de les parelles quan treballaven, m'atreveixo a dir que l'experiència ha set positiva. Per a uns perquè els ajuda a tenir més seguretat en ells mateixos, més autoestima. Els trenca la monotonia del dia a dia, tenen l'emoció de quedar per treballar, per compartir, per aprendre. Per als altres, per aprendre més encara, i per conèixer i entendre una malaltia que té molts estereotips i dóna peu a moltes confusions.

La metodologia que hem seguit ha set la de convocar dos artistes, un d'ells usuari del centre.
Els hi hem proporcionat l'espai i el material necessari. Cada parella es posa d'acord a l'hora de decidir la tècnica, la temàtica i les sessions que necessitaran. Al mateix temps han participat dos fotògrafs amb la seva parella corresponent, fent un reportatge del procés. També hem intentat introduir el vídeo. Els dissenyadors gràfics també formen parella artística.

En un projecte on hi participa tanta gent és molt important que es faci un catàleg, ja que al cap i a la fi és el que en queda. És una bona manera d'agrair l'esforç de tothom.

Un agraïment infinit i sincer a tots els artistes i amics que heu col.laborat desinteressadament, regalant el vostre temps, les vostres ganes i la vostra energia. I a tot l'equip del Servei de Rehabilitació Comunitaria en Salut Mental d'Osona i la Llar Residència de Manlleu. Gràcies per la paciència.

Com ja he dit aquesta exposició s'ha de mirar amb el cor, ja que l'obra no s'acaba quan es signa, sinó quan és contemplada i compresa.

Isa Basset