Fundació Centre Mèdic
Psicopedagògic d'0sona
Judit Martínez
Psicòloga i Art terapeuta
Fundació CMPPO
 
 
  Els artistes i la seva obra
 
A.Z. i Mia Colom
D.P.M. i Pama Torrents
E.M.A. i Carles Vergés
Empar Sáez
Francesc Díaz i Jordi Lafon
Joan Munmany i Gràcia Ferrer
Jordi Cervilla i Jordi Arévalo
Jordi B. i Laia Solé
José Luís i Gerard Torrents
Kim Moreno i Pere Teixidor
Lurdes i Montsita Rierola
Manel Riera i Toni Garcia
M.R. i Isa Basset
Moustapha i Pep Hinojosa
Noemí Garcia i Pep Madrenes
Oskar M.F. i Xevi Domínguez
Paco i José Prats
Plàcid i Carles Martín
Raquel i Ton Granero
Roser i Lluís Capdevila
Sara i Esteve Solà (Tiua)
 

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona porta vint-i-nou anys treballant per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental. En els darrers anys, l’entitat ha apostat per l’elaboració de projectes comunitaris, amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat sobre la salut mental i així desestigmatitzar-la i afavorir la vinculació d’aquestes persones en una comunitat més integradora.

S’han realitzat diversos projectes, de diferents tipus. Alguns d’aquests s’han vehiculitzat a través de l’art, com a mitjà per afavorir l’expressió de totes les persones i potenciar la comunicació entre aquestes, sense diferenciar ni discriminar per motius de salut mental.

El projecte Parelles artístiques: experiències creatives per la salut mental, va sorgir el proppassat 2006, com a derivació d’un projecte d’art teràpia, que portava més de 5 anys de treball conjunt. La base d’aquests projectes ha estat sempre col.laboració i participació de moltes persones tan d’usuaris i d’artistes professionals com de la societat en general, d’institucions públiques i privades de la comarca, responsables de sales d’exposicions, mitjans de comunicació comarcals i autonòmics,...

Aquestes experiències passades han permès la signatura d’un conveni de col.laboració amb la Fundació Caixa de Manlleu, que ens permet consolidar i donar continuïtat al projecte Parelles Artístiques, alhora fent possible que l’exposició pugui itinerar durant deu mesos per diferents sales d’art i espais comunitaris. I també, fruit d’aquestes col.laboracions és el catàleg artístic que avui teniu a les mans.

Agraïm plenament la participació de totes les persones i institucions que han posat el seu granet de sorra en alguna de les parts del projecte i animem a tothom a seguir-hi treballant.

Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona