PARELLES ARTÍSTIQUES, experiències creatives per la salut mental, 2013/2014

ELS ARTISTES

José Sánchez i Àngels
Montalban

Josep P. i Ruth Bau
Gabriel Restoy i Mia Perramon
Esther i Apellániz
Núria Sumoy i Núria Rion
Menna Bonvehí i Joaquim Falcó
Carme Sepúlveda i Tanit
Salvador

De L'Akchar i Judith Camps
Marina Berdalet i Juan Perez
Carles Torres i Vicky Roldán
Isabel López i Rosa Maria
Alonso

D.Soler i Elisenda Mallol Comas
Jaume Aluja i Pepa Vives
Trini Canellas Solà i Isa
Basset

Cristina Giménez i Llobet i
Teresa Garriga i Berengueras

Sònia Salcedo i Roca i Anna
Seguranyes Alibés

Sergi Godayol i Mariona Piris
Antonieta i Magda
Maria Gelabert i Toni Alarcón
Strauss i Anniky
Jaume Prieto i Vernis
Mercedes Gallardo i Henrika
Vidal

Cano i Pere Font
Enric Madorran i Àlvar Calvet
Agustín Viu i Ro Caminal
Roser Oduber i David Peña
Juan Coma i Henrika Vidal
Tomás Dueñas Gracia i Diego
Galera Morales

Pilar Fernandez i Silvia Cano
Sara Eva Pereira i Carmen
González

Mila Lopez i Toni Beas
R.D.H. i Lola Hosta
Octavi Rofà i Rosa Mª Garcia
Pedro i Sixto
Juan Ramón Curiel i Luciana
González

Josep Maria Munné i Vinicius
Silva

Rafa RP i Jobacasén
Joel Clavel i Ferran Cerdans
Roser i Núria Garnatxe
Victor Hugo i Montse Batalla
Mònica Badosa i Joan Fossas
B.B i Anna Pradell
Marisol Garcia i Maite Amàrita
Núria Calvet Ortega i Àngel
Pomerol

Beatriz Martín i Susana Mena
Raquel Beltran i Ruth Mas
Jordi B. i Amores
Montse Bugatell i Xavier Deix
QMM i Christian M. Mayo

 

31.01.2014
“La malaltia em treu moltes coses, però me’n deixa d’altres com poder expressar-me a través de l’art”
Dijous es va fer a Vic la presentació de les 19 obres de Parelles Artístiques realitzades a Osona
En les vuit edicions, el projecte de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona ha comptat amb la participació de 323 artistes

La sala d’art de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu de Vic va ser l’escenari, aquest dijous al vespre, de la presentació de les 19 obres que s’han creat a Osona en el marc de la vuitena edició de Parelles Artístiques: Experiències Creatives per la salut mental. L’exposició, que romandrà en aquest espai fins el 23 de febrer, es pot visitar dijous i divendres de 18h a 21h.  A més de visitar la mostra, el públic que ho desitgi també  pot adquirir obres –cada una d’elles per un import de 200 euros-, contactant amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) o a través de la web parellesartistiques.cat des de la pàgina de l'obra.

L’acte va ser seguit per prop de 125 de persones que van poder gaudir de l’exposició  i d’un tastet de percussió corporal a càrrec d’alguns dels membres de la SSM BigHand.

En els parlaments, la parella artística formada per Miloud i Judith Camps, van exposar la seva vinculació en el projecte a través d’un relat emocionant. Miloud va destacar que “la malaltia em treu moltes coses, però me’n deixa d’altres com l’art. A vegades em costa expressar-me verbalment, en canvi ho pucfer a través l’art i la meva parella artística m’hi ajuda”. També va afirmar que, gràcies al projecte, “he guanyat una amistat i una germana”. Camps va explicar que “hem treballat moltes hores, ens ho hem passat molt bé i s’ha generat una estima molt sincera”.

Per la seva banda, el delegat de la zona Osona de BBVA, Albert Sala, i el president de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, Joan Contijoch, van parlar de la seva col·laboració en un projecte “molt humà” i es van comprometre a seguir donant-hi suport.

Finalment, el president de la FCMPPO, Joan Roca, va agrair l’esforç de totes les entitats i persones vinculades en el projecte.

Entre les novetats de la vuitena edici ó, destaca la participació de 19 parelles artístiques de Tarragona i 13 del Bages. Les obres d’aquestes parelles, juntament amb les 19 d’Osona, s’exposaran en una mostra col·lectiva a Terrassa el mes de juny. Un mes abans, també se n’exposarà una mostra a una de les oficines de Barcelona de BBVA.

29.01.2014

Presentació de les noves obres d’Osona i tastet de percussió corporal amb membres de la BigHand

Dijous 30 de gener a les 20h, a la sala d’art de Fundació Antiga Caixa Manlleu de Vic
Dijous 30 de gener, a les 20h, es portarà a terme la presentació de les obres realitzades a Osona en el marc de la vuitena edició del projecte Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental. L’acte es celebrarà a la sala d’art de la Fundació Antiga Caixa Manlleu de Vic i comptarà amb una actuació de percussió corporal amb la col·laboració d’alguns membres de la SSM BigHand.
Les peces que el públic podrà contemplar i adquirir a l’exposició són fruit del procés creatiu de 19 parelles que han estat treballant conjuntament durant el 2013 a la comarca d’Osona.
En aquesta nova edició, una de les novetats destacades és que les obres no es subhastaran al final del seu recorregut per diferents espais de Catalunya, sinó que es posaran a la venda durant l’acte d’inauguració per un preu de 200 euros.  

 

 

 

  

La iniciativa va néixer l’any 2006 a Osona amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la salut mental i promoure el contacte social i la participació normalitzada en la societat de les persones amb problemes de salut mental. En els darrers anys, s’ha estès a d’altres comarques gràcies a l’esforç d’entitats i centres de salut mental que han volgut col·laborar i realitzar l’experiència de la FCMPPO. A dia d’avui, comptem amb una xarxa de parelles artístiques a part del territori català.
En aquesta vuitena edició, a més de les obres d’Osona,  han treballat  19 parelles de Tarragona i 13 més del Bages. En anys anteriors, també s’ha comptat amb el treball de parelles artístiques del Berguedà i del Vallès Oriental.
Parelles Artístiques rep el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de BBVA, continuadores de l’obra social de l’antiga Caixa Manlleu, que va apostar pel projecte des del primer moment.


©2006/2014 Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, C. Sant Miquel Xic, 1 - 08500 Vic - www.cmppo.cat | Avís Legal | Contactar |