Parelles Artístiques és un projecte de:...................................................................
Amb el suport:...................................................................
Amb la participació:

Associació El Far de La Garriga

...................................................................

Recursos Salut Mental Tarragona

Club Social La Muralla

Servei de Rehabilitació Comunitaria

Institut Pere Mata

...................................................................

Recursos de Salut Mental del Berguedà


La persona amb trastorns de salut mental sovint ha d'afrontar una doble dificultat per viure amb normalitat: la pròpia malaltia i els prejudicis i discriminacions que rep del seu entorn, el què es coneix com l'estigma social. Precisament, per reeducar la societat al voltant de la salut mental, La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO), amb el suport de l’Obra Social d’Unnim Caixa, organitza des de fa sis anys el projecte Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental.

És una exposició itinerant d'obres artístiques que són fruit del treball a “quatre mans” entre artistes amateurs -usuaris dels serveis de salut mental- i artistes professionals, els quals treballen per parelles.

A més de la vessant de sensibilització, l'altre gran objectiu de la iniciativa és facilitar l'expressió i la creativitat dels artistes amateurs que hi participen. Per aquest motiu, la importància del projecte no recau només en el producte final que s'exposa, sinó en el procés creatiu que viu cada parella artística: el diàleg, l'intercanvi d'experiències, el vincle que es forma, etc.

En cada edició, quan finalitza el recorregut de les exposicions, les obres són subhastades en un acte públic que tanca l’edició, i els donatius que es recullen s’utilitzen per donar continuïtat a la iniciativa.

Al llarg d’aquests anys, hem estat presents en ciutats com Barcelona, Lleida, Granollers, Girona, Sabadell, Ripoll, Roses, Sant Celoni...I per municipis d'Osona i rodalies. En aquest llarg recorregut sempre hem rebut el suport i l’interés de les entitats i les persones del territori.

Els darrers anys també hem intensificat la vessant de sensibilització potenciant xerrades i visites guiades a grups i col·lectius (instituts, serveis de salut mental, universitats, col·lectius artístics, associacions, etc.) al votant de les diferents exposicions.

En aquesta setena edició fem un pas enllà i en la iniciativa sorgida a Osona s’hi sumen d’altres territoris: Així, a les 19 obres que s’han realitzat des d’Osona s’hi sumen les obres de l'Associació El Far de la Garriga, les dels serveis de Salut Mental del Berguedà i dels recursos de Salut Mental de Tarragona. Tot aquest volum de peces artístiques ens permeten organitzar una exposició col·lectiva a la ciutat de Barcelona el proper mes de març.

Des del seu naixement, el projecte ha aplegat un total de 250 participants.

Llegir més >

 ©2012 Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, C. Sant Miquel Xic, 1 - 08500 Vic - www.cmppo.cat | Avís Legal | Contactar |