Parelles Artístiques és un projecte de:...................................................................
Amb el suport:...................................................................
Amb la participació:

Associació El Far de La Garriga

...................................................................

Recursos Salut Mental Tarragona

Club Social La Muralla

Servei de Rehabilitació Comunitaria

Institut Pere Mata

...................................................................

Recursos de Salut Mental del Berguedà


 

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) i el Consell Territorial d’Unnim Caixa a Manlleu tenen el goig de presentar-vos el catàleg artístic de “Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental 2012-2013”. Un projecte que recondueix l’activitat artística cap a finalitats de rehabilitació i d’inclusió social i que vol apropar la vessant més positiva dels trastorns de salut mental a la població.

La iniciativa va néixer el 2006 de la mà de la FCMPPO i avui podem anunciar amb molta il·lusió que, en el conjunt de les set edicions que ja hem portat a terme, han participat 247 artistes de forma totalment altruista.

Aquesta elevada xifra és gràcies, també, a què d’altres centres de salut mental de Catalunya s’han afegit
paulatinament a la iniciativa, permetent que més artistes poguessin gaudir de l’experiència i fent créixer encara més la seva vessant sensibilitzadora.

A l’edició 2009-2010, hi va participar per primera vegada el Servei de Rehabilitació en Salut Mental de Granollers aportant 4 obres. A l’edició 2011-2012, Granollers va repetir aportant 8 obres i l’Associació El Far de la Garriga es va estrenar amb 5 obres més.

En la present edició es presentaran 60 obres creades per parelles artístiques d’Osona, La Garriga, Berga i Tarragona. Per tant, el projecte es va estenent per tot el territori català.

D’altra banda, els objectius de Parelles Artístiques s’adiuen plenament amb els valors i l’acció social de la Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, “Unnim Caixa”, que a través del seu Consell Territorial a Manlleu vol mantenir-se propera al teixit associatiu d’Osona, fent costat mentre sigui possible a projectes i a iniciatives d’interès per a la comunitat en aquest territori.

Les obres que podreu contemplar en el catàleg s’han elaborat al llarg de l’any 2012 per parelles formades per un artista amateur -usuari dels serveis de salut mental- i un artista professional, i s’exposaran en diferents sales del territori català. Posteriorment, part de les obres se subhastaran i els beneficis que es reuneixin s’utilitzaran per la següent edició. Podeu seguir tot el procés a www.parellesartistiques.cat.

Tothom pot tenir el seu paper en l’objectiu de desestigmatitzar les malalties mentals: les persones afectades mostrant les seves capacitats en el dia a dia, els professionals, impulsant projectes que ajudin a donar una imatge més positiva de la salut mental, els mitjans de comunicació, divulgant aquests projectes i oferint informació més contrastada i el conjunt de la societat, participant i parlant-ne a través del boca a orella, les xarxes socials, etc.

Per tant, un any m és, volem donar les gràcies a totes aquelles persones que, d’una forma o altra, ajuden a fer créixer i a difondre aquesta experiència que propicia una societat més justa.


Moltes gràcies a tothom,

Joan Roca
President de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

Joan Contijoch Pratdesaba
Vicepresident 2on d’UnnimCaixa
President del Consell Territorial de Manlleu

 ©2012 Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, C. Sant Miquel Xic, 1 - 08500 Vic - www.cmppo.cat | Avís Legal | Contactar |