Parelles Artístiques és un projecte de:...................................................................
Amb el suport:...................................................................
Amb la participació:

Associació El Far de La Garriga

...................................................................

Recursos Salut Mental Tarragona

Club Social La Muralla

Servei de Rehabilitació Comunitaria

Institut Pere Mata

...................................................................

Recursos de Salut Mental del Berguedà


 

17 de desembre de 2012

LA SETENA EDICIÓ DE PARELLES ARTÍSTIQUES REUNEIX 60 OBRES DE 119 ARTISTES

Divendres es va fer a Vic la presentació de les obres d’Osona
L’acte va comptar amb més d’un centenar de persones


La sala d’art d’Unnim de Vic va ser l’escenari, aquest divendres, de la presentació de la setena edició de l’exposició itinerant Parelles Artístiques: Experiències Creatives per la salut mental, que romandrà en aquest espai fins el 7 de gener.
L’acte va ser seguit per un centenar de persones- entre les quals hi havia el delegat en funcions del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, i el regidor de l’Ajuntament de Vic, David Sala- que van poder veure un vídeo que recull l’experiència dels artistes d’Osona i participar d’una acció de pintura en viu.

En els parlaments hi van participar la terapeuta ocupacional de la FCMPPO, Marta Molina; la comissària de l’exposició, Isa Basset; la parella artística formada per Anna Joly i Neus Martí; el vicepresident segon d’Unnim Caixa i President del Consell Territorial de Manlleu, Joan Contijoch; el Gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Oriol Morera i el president de la FCMPPO, Joan Roca. Tots van coincidir en destacar el creixement que ha experimentat la iniciativa sorgida a Osona en les darreres edicions i els beneficis del projecte vers les persones amb malaltia mental que hi participen en qualitat d’artistes.

També es va destacar la gran participació d’artistes en aquesta setena edició. En total han participat 119 artistes d’Osona, la Garriga, Berga i Tarragona, que exposaran les seves obres en una exposició col•lectiva a Barcelona a principis del 2013.
A Vic, l’exposició que es va presentar divendres reuneix les 20 obres realitzades per les parelles d’Osona, amb diferents tècniques com escultura, pintura, collage, dibuix, ceràmica...Aquestes obres es subhastaran a la capital d’Osona el juny de 2013, després que l’exposició hagi voltat per diferents municipis. Des d’ara, el públic ja pot licitar per les obres que desitgi, omplint una butlleta amb les seves dades i amb el valor que està disposat a donar i dipositant-la en una urna que hi haurà en cada exposició.
La iniciativa va néixer el 2006 de la mà de la FCMPPO i, en el conjunt de les set edicions que s’han portat a terme, han participat 247 artistes de forma totalment altruista. Un dels principals objectius del projecte és involucrar les persones amb problemes de salut mental en la estratègia contra l’estigma de les malalties mentals.


Tornar Index


©2012 Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, C. Sant Miquel Xic, 1 - 08500 Vic - www.cmppo.cat | Avís Legal | Contactar |